Smokinka

едно малко женско намерение

Не може ли?

„И вместо с тъга да си мислим
за стари обувки прозинали,
по-важно е пак да научим
пътя отдето са минали…“

tumblr_m7bww6N2t01r705l4o1_500

Ти ли си недостижима фантазия или аз от скоро не вярвам в собствените си сили? Твърде дълго ли бях като вятъра? Неспокойна и неуловима. Поспирах само ако аз реша. Тогава трудно се преборваха за моето внимание. Още по-трудно за моето одобрение. Усещах се всемогъща и наистина мъничко бях таква… Правих мечтите си като захарна пръчка и сладостно берях плодовете на очакванията си. Всички се сбъдваха! До една! Защото за всички го вярвах!
Сега се съмнявам. И вече усещам по езика си вкуса на поражението. Нямаше да е страшно ако още бях като вятъра. Но не съм… Сега искам да се скрия на сигурно място. И там да сънувам всичко което се страхувам да поискам.
Наистина е страшно когато знаеш какво точно търсиш. Още по страшно е когато го намериш. Както всичко ценно и животоопределящо – не лесно да го имаш. Понякога трябва да се бориш. Бориш се и пак не го постигаш…
Понякога изкачваме върха и мислим, че всичко сме постигнали сами. Почти е така. Забравяме, че с нашата воля и с тази на съдбата сме построили стълба. И ако желанията ни не са в унисон с хармонията, стъпала нямаше да има, а ние щяхме да мечтаем за върха от ниското.
Стоя сгушена и сънувам нашето изкачване. Така дълго се наслаждавам на всяко стъпало, че забравям за крайната си цел. Просто се радвам на това да вървя до теб. Да те чакам и да те изпращам. Да дариш усмивка, която да събуди моята. Да дадеш топлина, която да направи съня ми безкраен и почти в едно цяло с реалността.
Понякога си мисля, че тоя човешки порив към подем не винаги е нужен. Подема е промяна.Защо ми е да напредвам, когато съм убедена, че тук искам да остана?Че не искам да се отделям от тази сънена прегръдка в името на успеха. Не ми се разделя с усещането за завършеност… Не може ли моя успех да е тук?Не може ли да съм се уморила?Не може ли?…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Информация

This entry was posted on 13.02.2012 by in MY POINT and tagged , , .

Навигация

%d bloggers like this: