Smokinka

едно малко женско намерение

Солта на живота

Тази година  май подарявам най-странните подаръци…
Но пък и най-точните. Himilayan_Pink_S_4af30017e10ff__57372_zoom
В живота си обичам само двама човека, които прекаляват със солта.
Обичам и много, които прекаляват с цигарите, но излиза, че е по-лесно
да им сипя сол в манджата отколкото да им налея…акъл. 🙂
Та: „тихият убиец“-солта води до хипертония, задържане на вода, сърдечно-съдови заболявания, диабет,артрит, камъни в бъбреците, уврежда зрението…
Ама сега не сме се събрали да се тормозим 🙂
На тези хора аз реших да подаря…Хималайска сол 🙂
Хималайската кристална сол е се смята за най-чистата от примеси сол на планетата, богата на ценни минерали и енергия
И въпреки че носи името „бяло злато“, хималайската сол е с розов цвят, дължащ се на железните атоми, включени в кристалната й решетка, в големи кубични кристали, които са едни от най-съвършените форми в природата. В състава на солта освен желязо, влиза и сяра, калий, калций, магнезий и натрий, който е в значително по-ниско количество, отколкото в обикновената готварска сол, което със сигурност означава едно – в организма не се задържа вода.Разтварянето на кристалната сол във вода води до разпадане на кубичната структура, вследствие на което йонизираните елементи могат лесно да бъдат усвоени от човешкия организъм.
Инхалация и нагревки с нея ни отървават от синузит. Вани с разтвор успокояват кожата, краката и лекува.

Соленият разтвор подпомага изхвърлянето на тежките метали (живак, олово, арсен и калциране), като ги разгражда на молекулярно ниво. За да може организмът да се освобождава от токсините, високата киселинност и другите отпадни вещества, те първо трябва да бъдат метаболизирани, а соленият разтвор е най-полезен точно за това.

Други приложения на „СОЛЕ“ (солен разтвор)Освен като животворна напитка, употребата на 26%-тен солен разтвор има различни приложения.


Промиване и почистване на синусите, устата и гърлото
Използвайте 1% солен разтвор като разтворите 1 чаена лъжичка от 26%-ния разтвор в чаша (около 250 мл) хладка вода. Тази концентрация се равнява на физиологичния разтвор и пречиства, без да дразни като морската вода или химическите течности. Ще ви е необходим и Нети (уред за промиване на носа). Наведете главата си над мивката и вкарайте в едната ноздра чучура на Нети. Дръжте устата си затворена. Наклонете главата си леко напред и настрани. Разтворът ще потече през ноздрата нагоре към синусите и ще излезе през другата ноздра.

Този 1%-тов разтвор е отличен и за гаргара при поява на инфекции на мукозните мембрани на носа, устата и гърлото. Също така е полезен и за промивки на устата за борба с язви в устата, възпаления на венците и за избелване на зъбите. Разтворът от 1% може да служи и за почистване на зъбите с четка.

Инхалация със солен разтворНапълнете широк съд (тенджера, купа или дълбок тиган) с 2 литра гореща вода и добавете 20 гр. хималайска кристална сол. Разбъркайте докато се разтвори. Покрийте главата си с голяма кърпа, докато я държите над съда на разстояние достатъчно, за да не се изгорите. Дишайте около 10-15 минути.

За около 30 минути респираторната система обгражда замърсителите със слуз, след което ги изхвърля чрез кашляне. Повтаряйте процедурата няколко пъти дневно, колкото е необходимо.

Измиване на очиГрижливо почистете грима си, ако имате такъв. Сипете 1% от соленият разтвор (1 чаена лъжичка от 26%-тен разтвор в 250 мл вода) в съд за миене на очите, наведете се напред, като държите съда близо до долния клепач, за да не се излее течността. Внимателно повдигнете главата си нагоре и назад, докато измивате с разтвора окото си, като многократно го отваряте и затваряте, за де може соленият разтвор да насити окото. При отваряне въртете очите си в продължение на няколко минути.

Натривки на тялотоСмесете фината сол с натурално растително масло и намажете.

Облекчаване на болки в ставите – възглавничка с хималайска кристална солИзползвайте фината или едрата сол като я поставите в малка възглавничка. Затоплете леко възглавничката във фурната до 50 градуса и след това поставете на мястото на болката.

НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ МИКРОВЪЛНОВА ФУРНА!

Локално нанасяне

Регулира натрупването на мастна тъкан и балансира рН н кожата. При кожни проблеми, травми, ухапвания от насекоми, болки и наранявания. Използва се разтвор от 1% до 8%.

КомпресиКомпресите със солен разтвор облекчават болките при навяхване. При открити рани се използва 1% разтвор. При наранявания се използва от 3% до 10% разтвор.

Гъбички на краката

  1. Пийте чаша солен разтвор (1%) всяка сутрин.

  2. Започнете да се храните с алкални храни без консерванти.

  3. Потопете краката си в 10% солен разтвор и увеличавайте концентрацията всяка седмица с по 1% до достигане на наситен разтвор от 26%. Процедурата се прави веднъж седмично.

Солена блузаИзползва се за детоксикация, заздравяване на бронхите – 3% солен разтвор за 60-90 минути.

Солени чорапи

За лечение на подагра, за хронично студени крака – използва се от 3% до 5% солен разтвор за 60 минути.

Дамски душИзползва се разтвор от 1% до 3%.

Процедури за баня и разкрасяванеЗа разлика от обикновените вани, където влагата се отнема от кожата, ваната със солен разтвор дава възможност на солта да се натрупа в горния слой на кожата, като по този начин я запазва хидратирана. Алкалният характер на ваната със солен разтвор оставя чувството за мекота и копринена гладкост. Тридесет минутна вана със солен разтвор има същият пречистващ ефект както тридневно гладуване!

Сипете 400 грама от хималайската кристална сол във ваната и добавете толкова вода, колкото да я покриете. Солта ще се разтвори през следващия половин час.Напълнете ваната с вода с телесна температура (37оС). Това е важно, тъй като тялото няма да губи енергия за поддържане на необходимата температура. Ваната ще поддържа тази температура през цялото време, поради резонанса на солта.Накиснете се за около 30 минути и след това само попийте тялото си без да го бършете. Отпуснете се и релаксирайте около 30 минути. Не слагайте никакви сапуни или добавки във ваната със соления разтвор. След това може да се изплакнете.Ако почувствате напрежение по време на взимането на вана, тъй като това е предизвикателство за кръвообращението, можете да потопите само краката си в соления разтвор.

Ваните се правят веднъж седмично.

Можете да направите почистваща маска като смесите фината сол със зехтин или друго натурално олио. Нежно масажирайте сместа върху кожата. Отлично средство за детоксикация. Търкането има почистващ ефект и прави кожата чиста, стегната и хидратирана.

Детоксикация с хималайска кристална солКогато тази праисторическа хималайска кристална сол се използва като сол за вана за детоксикация, представлява изключително ефикасен начин за хомеопатично поддържане на кожата и по естествен начин облекчава много кожни състояния. Разтворени във водата във ваната, солта и микроелементите се връщат към естественото си състояние от преди милиони години. Кожни състояния като акне, екзема, псориазис и обриви могат да се повлияят положително при използването на натурални продукти от сол за вана. Потапянето във вана с хималайска сол е добре познато и препоръчително за облекчаване на мускулни болки, умора, както и при ревматизъм и кожни заболявания.


Разбира се, че на тази сол не бива да се гледа на манна небесна и човек да бъде краен. Тя няма необходимото съдържание на йод, за това ние трябва да се погрижим да го набавяме в необходими количества с начина на хранене въобще. 🙂

Източници: Хималайска сол http://www.bb-team.org/articles/3611_himalayska-sol#ixzz2onKilYYY
http://www.vodorasli.com/himalayska_sol.htm

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Информация

This entry was posted on 28.12.2012 by in IMPRESSED BY.

Навигация

%d bloggers like this: