Smokinka

едно малко женско намерение

„ЛЕСНИ“ интериори

Кръстих темата така, защото
намерих добри примери за хармония
в интериора, която може да не зависи
от скъпи мебели, от луксозни пространства
или от безупречно подбрани аксесоари.
С тези няколко снимки искам да ви покажа,
че ако заложим на два-три цвята,
следваме формите и балансираме,
може без големи разходи
нашето кътче да прилича на снимка
от некерман. 🙂
imagesCA5U30KW
Ако вашият интериор заплашва да бъде скучен както е бил този сиво-кафяв диван със също така минималистичната маса, преди да се срещнат със свежите си аксесоари, просто разгърнете вкуса си, отделете малка сумичка за претапициране, ако нямате средства да смените старите мебели, то поне да „забъбрят“ в един тон и отвлечете вниманието от слабите места на интериора със сочни и свежи нововъведения, като тези възглавнички или някоя ваза, които хем няма да ви тежат на джоба, хем ще ви е леко на душата, когато сте у дома! 🙂

swedish-simplicity
Ето как повторение на вертикали и хоризонтали и правоъгълници тук звучи като музика.Решението в бяло щеше да е твърде постно и стерилно, ако не бе така добре стоплено от рамката на витрината на шкафа и едновременно уютните и функционални дръвца подредени до него. Не са маловажни черните лампиони и обаждащото се сиво стъкло във витрината които добавят графичен щрих. И точно преди всички тези малки правиъгълници да ни станат досадни, са нежо смекчени с романтичен свещник в нежни извивки. И съвсем нарочно – всичко тук е старо 🙂
537092_480411762006230_1354221867_n
Ето интериор във подобна гама, но тук властват меките линии, комфортът и пак тези симпатични дръвца, на една ръка разстояние от камината и така добра добавка за интериора.Улавяме духът на хижата, а не като по-горе място за живеене. Тук имаме повторение на мотиви, които намекват за ловна хижа. Елените по меките възглавници и пак рога от елени в украсата над камината. Старият сандък прави още по-романтичен целият кът, мебелите не са от една серия но това никак не ни дразни понеже са подбрани по общото усещане за мекота и извивка. Светлият таван, бежовите и земни тонове, и големият източник на светлина придават простор на ниското помещение. Тук също мебелите са стари.

Folcker
Това тюркоазено, което се явява акцент в който сякаш мебелите плуват без да се натрапват е смел начин да се обедини голямото пространство и да звучи свежо, без да предприемаме резки промени в мебелировката. Закачливи причудливи аксесоари придават анимационен вид и детската или работна стая звучи като рисунка.

Folker-7
Тук холът напомня на „Сен Тропе“, продължава същата звучност между синьото и естественото дърво, голям диван и масивна маса, които не се натрапват, защото сякаш „изчезват“ в белите стени за да ни дадат въздух от тюркоазения под, и ритмично да се насладим на меките възглавници в аквамарин. Столовете са сбирщайн и целия интериор говори за освободен непретенциозен обитател с фин усет за цветовете.
gftWooden Interior Design For Your Living Room Wooden-Home-Decor-Ideas-Living-Room
Последните две снимки избрах, да не кажете, че ви занимавам само със старотии 🙂
И защото отразяват още едно лице на интериора – психологията, внушението.
И в двете има дървесни тонове, и двете са спазили ритъма.
Само, че едната е доста минималистична,редуват се квадрати-нишата за дърва,камината и прозореца. Хоризонтали, графичните линии – респектиращи, дори на ръба на скуката.
В другата снимка уютно,топло, комфортно жилище, като клавиши на пиано е „редицата“ от дървени масички и възглавнички с раирания тапет.
В едното си роб на съзерцанието,величието на пространството, а в другото, господарят си ти, а мебелите – верни и комфортни роби.

Още достъпен интериор със събрани оттук -оттам мебели бай Норвегия:
am3

am4

am5

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Информация

This entry was posted on 22.02.2013 by in MYHOUSE and tagged , , , , , , , .

Навигация

%d bloggers like this: