Smokinka

едно малко женско намерение

Вместо хапчета

тук ще събера едни от най-сигурните средства
за най-различни болежки 🙂
Пробвани и ефикасни!
Понеже мразим лекарствата!

изтеглен файл

Един от методите на пречистване на синусите е с помощта на пчелен мед. За целта намираме качествен мед, слабо или напълно захаросан. Вземаме с една лъжичка малко от буркана и с помощта на клечка за уши или направо с пръстите, правим две топчета с големината на грахово зърно. Слагаме по едно във всяка ноздра и полягаме за 4-5 минути, докато се разтопи медът. Веднага се усеща цялото движение на меда в ноздрите, синусите, носоглътката и накрая в гърлото. Обикновено процедурата е придружена с болка от остъргването, особено при хора с чести възпалителни процеси на горните дихателни пътища (обикновено с продължителност от 10 мин). Резултатът е очевиден и очеваден – обилно изтичане на секрети от синусите, през носоглътката и падат надолу в гърлото. Добре е да не се гълтат, а да се изплюват.
Прави се поне седмица. Хора с астма или тежки алергии е необходимо да се посъветват предварително с личния си лекар.

Против синузит -настърган на ситно див кестен, леко запечен на котлона и после прхоляка се вдишва в носа, леко болезнено е, но много лекува. Излизат всички секрети.

Вчера следобед ми се появи неприятно дращене в носоглътката.Сякаш нещо е залепнало и ни на вън,ни на вътре.При мен това винаги е първи признак,че ще се разболявам.Неприятна работа!След като изпих около литър чайове с мед и си легнах,сутринта се събудих със същото гадно усещане в носа,придружено с нови симптоми-храчки,сополи и други чудесии.Въпреки ,че и мен ме беше страх от болката,реших -”сега или никога!”И о,чудо!Моментално се освободих от всичко-секрети,дращене,налепи-всичко отплава в канала.А що се отнася до “болката”,изобщо не бих я нарекла така.По скоро е леко парене.Бих сравнила усещането с това,като при инхалация.Мога да си правя процедурата на всеки час ,без никакви задръжки и притеснения,но не знам,има ли смисъл.Така че,който се нуждае от успокоение,ей го на!И ако все още някой го е страх,нека първо пробва с по-малко количество мед,за да пробва усещането,а като се успокои,да слага повече.

94138

За настинка, противогрипно и антибактериално средство е българския чесън!
Чесънът често ми е помагал и при кожни раздразнения, ухапвания от пчела, оса и др.

aloe-vera-plant[1][1]

Против хрема ефикасно средство е да изцедите листенце от алое в една лъжичка и с капкомер да си капнете в носа. Няма никакво парене, нито щипене, само лек аромат на трева. После започва
зверско кихане няколко минути, но след това е сигурно, че ще имате спокоен сън и отпушен нос! 🙂

Щом се сетя ще споделя всички „бабини“ ефикасни хитрини!

За тези неща ми напомни блога на тази прекрасна жена: http://www.zemianazaem.com/archives/321#more-321

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Информация

This entry was posted on 15.05.2013 by in MY POINT.

Навигация

%d bloggers like this: