Smokinka

едно малко женско намерение

Нос и…нервна система

hks

http://www.homeopathybg.org/members/Contemporary/chronic_sinuitis.html

Днес попаднах на това Експозе и
затвърдих усещанията
си към близък който имаше проблем със
полипи:

Нервно състояние:
– раздразнителна от дреболии, от противоречие
– Променливо настроение, което се влияе много от здравословното му състояние, склонност към депресии по време на влошаване.
Непостоянство, припряност
Недоверчивост
Хипохондрия вследствие на здравословните му проблеми….

Излиза , че доста проблеми си имаме от едни….смотани гъбички.

Вече има нов метод на безкръвна операция прониква в синусите и отстранява полипи, възпалителни изменения или тумори. Той се прилага в УНГ клиниката на Военномедицинска академия.
„Оперативната техника е нова за България, не и за света. Известна е като функционална ендоскопска синусхирургия. С други думи без никакъв разрез, по ендоскопски път с оптика и хирургични инструменти се влиза през ноздрата и се отстраняват полипи, изкривявания, възпалителни изменения или туморни образувания”, обяснява доц. Венцислав Цветков, началник УНГ клиника във Военномедицинска академия.
„Със старите методи в носния вход се гледаше с едно огледалце и само там полипите можеха да бъдат премахнати, което обаче не е достатъчно. Това е нещо като „козметично подстригване”, тъй като полипите са по-дълбоко – те излизат от кухините около носа. Сега под видеоконтрол те могат да се елиминират напълно. Чистят се всички синуси, дори тези, които са малки ли
недостъпни за традиционната хирургия
Телескопът осигурява видимост и с помощта на специални инструменти – микроскалпели, шейвъри, щипки се правят корекциите, които са необходими .
Полипите представляват доброкачествено разрастване на лигавицата на носа. Резултат са на алергична реакция. И понеже алергията не може да бъде излекувана,
може само да бъде „приспана”,
много хора отказват лечение. Другият им мотив е, че след време те се явяват отново.
„След операцията полипите, разбира се, могат да се появят отново, но това ще е след по-дълъг период от време, освен това те ще бъдат единични и по-лесно ще се поддават на лечение. Другото предимство е, че когато с новия метод премахнем увредената лигавица и синусите, от които излизат полипите, дори алергията да е на лице, те няма да има откъде да се явяват отново. Операцията не лекува окончателно, но до голяма степен осигурява комфорт и то за продължително време. Благодарение на нея алергичната реакция се потиска и обонянието се връща”, обяснява доц. Цветков.

Изобщо хората се имаме за голямата работа. Излиза че здравето е крехка магия, особено покрай това залежаване, освинване и окадяване, толкова бързо се прецакваме , че не си даваме даже време да се приспособим към лошите навици…И живота ни минал. Рискуваме да създаваме нов болен живот.
А животът нашия или на обичните ни деца…е толкова кратък!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Информация

This entry was posted on 16.05.2013 by in MY POINT.

Навигация

%d bloggers like this: