Smokinka

едно малко женско намерение

Истински вярвам

че ТОЙ знае кое е най-добре за мен.
И се доверявам и оповавам, защото осъзнавам силата и вярвам в присъствието.
Но не, не съм от тези които плащат за дебели свещи и всяка неделя са в храма.
Смятам, че той отдавна не е там…
Просто съм изпълнена с мир и разбиране към Неговите решения.
И вярвам, че е добронамерен към всички, още повече към малките….
Затова споделям тук една истинска история,
на една моя приятелка и нейната вълшебна дъщеричка:

Да получиш близалка от бог

Дали е възможно да дадем определение на Бог? Да Го ограничим в рамките на нашите разбирания, поднасяйки ги на сребърен поднос на всяко следващо поколение… отдалечавайки ги все повече от Истината. Защото Бог не може да бъде просто някакво определение, клише, цитат. Той е всичко! Той Е!
Тези размисли вълнуваха душата ми след една почти магична случка с моята прекрасна дъщеря – Антоанета и с моя неизменен спътник в живота ми – Бог!
Една слънчева и забързана утрин започва в Палма. Време е за училище. Денят е типичен, обикновен. Бързаме за автобусната спирка, където хващаме рейса за училището на Нети. Несъзнавайки магичността на деня.
Пеейки „Леви, десни – ще вървим напред”, с дъщеря ми се забавлявахме и променяхме текста на песента на „Леви, десни – ще вървим нагоре”, спомняйки си за игра с Нети и баща й. И така неусетно стигнахме до разговори за „ходене по вода” и всякакви вълшебства, които интригуват същността на Антоанета.
Тогава й разказах за Христос и как Той е ходил по водата.
Тя бе толкова впечатлена и учудено попита: „Как така?” А аз й обясних, че Той е Бог и може всичко! И също… като му се помоли – Той ще чуе молитвата й!
Тъкмо пристигнахме на спирката, препълнена с хора /както обикновено/. Започнах да чета на електронното табло колко време има до нашия автобус. Мислите ми пропускаха в делата за деня и забравиха разговора от преди малко. Тогава звънкото й принципно гласче, прозвуча натъжено: „Бог не може всичко! От одеве се моля да ми прати близалка, а Той не ми праща…”
Неуспявайки да сдържа изненадата си и съзнавайки как децата приемат всичко опростено и буквално, се опитах да й обясня, че Бог не е доставчик и не ни праща току-така материалните придобивки, които и когато си пожелаем. Но може да му се моли за здраве, да я пази, да й помага и други подобни неща. Също така, че Той има съвършен порядък и не винаги получаваме нещата веднага, а когато е най-добре за нас.
Тъкмо привършвах, когато автобусът дойде и потеглихме към училище. Темата за Бог бе приключена словесно, а и в моите мисли също. Но в нейната главичка само тя знае как и какво е последвало.
Последва дълъг ден. След училище бе време да продължим с изучаване на испански език и потеглихме към курса.
Прибрахме се късно. Уморени и гладни. След като се справихме с глада, се изкъпахме и започна подготовка за лягане.
Тогава…
Един от съквартирантите ни – Иван – се прибра от работа и каза на Нети, че има подарък за нея. Протегна ръка и… каква бе изненадата ни!!!
Подаръкът беше БЛИЗАЛКА!!!
Не бонбнон, не шоколад, не книжка, не нещо друго… Именно близалка!
Да! Дъщеря ми получи близалка от Бог!
Колко съм грешала за верния спътник на живота си! Ограничавайки го в моите малки и тесни представи. Тогава разбрах, че не мога да рамкирам възможностите на Бог – те са неограничени и в невидимото, но и във видимото. Стига да имаме вяра и чистота в намеренията си! Затова Христос казва да бъдем като децата! Чисти и без предразсъдъци! И именно те – децата – трябва да обясняват на нас – възрастните – какво е Бог, а не ние, предавайки им послание на принципа на развален телефон.
Бог използва различни хора и ситуации, чрез които да се прояви и да ни покаже обичта си!
Това бе първият урок на Антоанета за Бог!
Но бе безценен и за мен!
Благодаря на Силата извън всички човешки рамки, представи и ограничения, която откликва на чистотата на молбата и ни подкрепя по неведоми начини!
Благодаря!

il_570xN.335152967

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Информация

This entry was posted on 07.11.2013 by in MY POINT.

Навигация

%d bloggers like this: